Självmord på internet

Jag vill börja med att ursäkta mig för eventuella starka och fula ord som kan komma i det här inlägget men jag är bara så himla sur just nu.


I skolan har vi religion just nu och då ska vi skriva en uppsats om ett etik och moral problem. Jag ska skriva om självmord. Så, för att  hitta information om samhällets åsikter (det är en del i uppsatsen som man måste ha med) om självmord gick jag in på google.se och skrev in "självmord" det allra första reslutatet högst upp är en hemsida om hur man lättast, snabbast och mins smärtsammast tar sitt liv.

Hur kan man vara så jävla hjärtlös att man lägger upp en sån hemsida?! Jag satt och läste i över en timme och jag då hade jag inte ens kommit till hälften. På den där hemsidan finns det 167 olika sätt på hur man tar sitt liv. Jag blev så himlans sur, arg och ledsen på den människan som la upp den hemsidan.

Hur kan man vara så himla dum att man lägger upp en sån sida så lättåtkomligt? Har personen inget vanligt vett? Vet han/hon/de hur många människor (för att inte tala om ungdomar) som mår dåligt idag?

År 2003 försökte 2000 ungdommar ta sitt liv. 118 stycken av dem lyckades! De är på tok för många! Och nu vill den  här människan "hjälpa" de som mår dåligt att ta sitt liv. Sidan börjar med "Denna guide är tillägnad Sveriges alla nackdelar, dess försvarare och upprätthållare. Och till alla som haft modet att fly från sitt helvete och ta sina liv.".

"och till alla som har haft modet att fly från sitt helvete och ta sina liv." Modet? Att ta sitt liv är inte modigt. Att ta sitt liv är sorgligt. Att det ska behöva gå så långt och att nån ska behöva må så dåligt att hon/han vill ta sitt liv är oacceptabelt.

Erbjud hjälp! Gör hemsidor som hjälper folk att må bra, som hjälper folk att komma ur sina depressioner! Referera till andra hemsidor där folk kan få häjlp.

Lägg av att lägga upp såna där hemsidor! Det är inget annat än helt jävla sjukt! - att lägga upp såna sidor alltså.

En annan grej jag stör mig på är att bland kommentarerna till sidan skriver flera stycken att de som är sura på den där sidan inte ska vara det för att han/hon/de som la upp den där sidan ändå inte hjälper de personerna som tar sitt liv att göra det för att de personerna har redan bestämmt sig att ta sig liv och skulle göra det oavsätt om den där sidan finns eller inte.

FEL! I många av fallen där människor vill ta sina liv går de in på internet för att hitta snabaste och bästa lösningen till problemet. T.ex. alla ungdomar som vill ta sitt liv. När de väl bestämt sig för att göra det vill de ju göra det så fort som möjligt och hur vet man vilket sätt man gör det på då? Jo, man går ut på internet och letar!
  - jag vet att det blev upprepning där men det skiter jag i för att jag är sur på den där sidan (och alla andra såna sidor) och jag poängterar gärna flera gånger att det de gör är fel.


Så snälla människor som lägger upp såna där sidor;

Ta bort dem! Vi vill inte veta hur man lättast tar sitt liv. Man vill veta var man kan få hjälp eller hur man kan hjälpa andra.


RSS 2.0