Stöd

Det gick bra att hämta ut benstödet igår. Problemet är bara att det är så himla stort (eftersom det är en kudde på sidan om, som ska hjälpa till att hålla i knäskålen så den inte hoppar ur led igen) så jag får inte på mig jeansen över det. Tack och lov att jag valde att åka i mjukisbyxorna. Men jag provade ett av mina vår/tidig-sommar-byxor som är lite större i benen, eller ja, mindre tighta och de fungerar bra :) Så länge värmen håller i sig, då de är trekvartsbyxor ;)
 
 
Så hä ser nu min knäskål ut iaf ;) Svårt att se men kudden är till vänster, i bild, till höger i verkligheten, eftersom det här är mitt högerben. Och så är det karborrband på banden runt, som håller i.
 
Jag glömde dock att fråga hur länge jag ska ha den. Mindre smart... Men men jag märker väl hur det känns efter ett tag :)
 
Det är mycket lättare att gå nu iaf, jag känner mig mycket säkrare med det här skyddet än jag gjorde med bara lindan runt knät. Den här ger bättre stöd. Så nu kan jag gå (mycket korta - några meter) utan kryckorna, rätt stabilt. Eller stabilt och stabilt. Jag ser ut som en stel pingvin när jag går utan kryckorna, eftersom jag haltar med ett rakt stelt ben :P Haha mend et känns mer stabilt i gången iaf ;)
 
Just nu sitter jag i skolan. Jag har precis haft en seminarium med en värderingsövning. Det var ett fall med en vårdnadstvist (den ena föräldern skulle flytta långt och då skulle vi bestämma hos vem barnen skulle bo). De var spännande men väldigt svårt. Det här var ändå bara en uppgift, tänk om jag någon dag måste ta såna beslut på riktigt. Jisses!
 
Sitter och väntar på mina kompisar, de hade seminariet efter mig och vi har en annan grej på eftermiddagen, efter kl 13, så jag bokade det här grupprummet, så kan jag sitta och bedriva tiden här vid datorn ;) Har inget att plugga på just nu, så blir mest bara att flumma runt på internet någon timme till. Försöker att inte somna också, blev lite för sent igår + tog ett tag att somna + tidig morgon. Yey...! Men får sova i morgon iaf, då har jag inget i skolan :)
 
Ne nu ska jag sluta babbla på.
 
Ha det bäst!
 
 
/CH
 

Lycka!

Efter snart två veckors väntan kom samtalet från sjukhuset - knästödet har kommit. Eftersom jag inte har några föreläsningar idag kunde jag komma dit redan om en timme. Ska bli så skönt att äntligen få det - inga fler ostabila läskiga prommenader (haha och med prommenader menar jag max fem minuter typ till bussen, för längre än så går inte just nu :/ )
 
 
Så nu ska jag borsta tänderna och slänga på mig skorna. Orkar inte riktigt byta om från mjukisbyxorna. Det blir ju till och med lättare med dem, då de är lättare/snabbare att få av, för att prova den ^^
 
Nåja, nu måste jag fixa mig, uppdaterar senare ;)
 
Ha det bäst!
 
 
 
/CH

Plugg och ben

Plugg plugg plugg. Började alldeles för sent idag med att plugga inför psykologi-omtentan på fredag. Det handlar inte om att jag var lat, för jag försökte verkligen komma fram till plugget men det kom bara massa saker ivägen heeela tiden. Tvättmaskiner som var klara, lunch osv osv. Lyckades sätta mig vid halv fyra men då var precis tvätten klar. Baaah... så jag har inte alls kommit så långt som jag hoppades. Men men, får köra på som en knäppgök i morn.
 
 
Transaktionsmodeller, någon?
 
Benet är, så vitt jag känner iaf, lite bättre. Jag kan gå ytterst korta sträckor utan kryckorna. Typ några meter, sen vågar jag inte mer. Vet inte riktigt hur bra det är dock, för lagom till kvällen känns det lite skumt i benet och idag har muskeln över knäskålen fått spasm-ryck några gånger. Så jag ska försöka vara lite mer noga med kryckorna iaf.
 
Igår var det en heldag i skolan med kryckorna vilket var väldigt pårestande för benet, vilket ledde till att jag stannade hemma idag. I morgon är det en heldag till. Blir spännande... Men i morgon kommer jag inte vara inklämd i en halvtrång föreläsningsbänk hela dagen iaf, så jag kommer ha bättre möjligheter att vila benet och ha det rakt så som jag måste.
 
En positiv sak med skadan är att mina fina medmänniskors fina sidor visar sig. Jessica och Martyna har verkligen varit mina hjältar i det här. De gör supermycket åt/för mig. Martyna hjälpte mig t.ex. att gå och handla några få saker, då jag inte kan bära korgen själv pga kryckor i händerna. Och Jessica var supergullig och bar min lunchlåda igår, till dit vi skulle sitta. Bland mycket annat fint de gör.
 
Igår skulle jag gå och handla igen, den här gången utan hjälp men tänkte att det går säkert, jag kan hänga korgen på armen på nått sätt. Trodde jag ja! Efter några meter sa det pang och korgen for i golvet... I samma sekund stötte jag på en av mina klasskompisar och hon frågade om jag ville ha hjälp. Så hon tog korgen och bar den åt mig och gick runt i affären med mig så jag kunde lägga ner sakerna. Himla fina människor jag känner! <3
 
För att inte nämna Simon som skjutsade mig både till och från akuten och sedan hade vi grillning utanför mitt hus, vid utemöblerna och han fixade i stort sett allt + diskade typ all min disk.
 
Däremot var inte busschauffören igår så trevlig som började köra innan jag hunnit sätta mig. Blev lite putt på honom. Men men. Sen höll han på att glömma släppa av mig. Tar ju ett tag för mig att ställa mig upp, få kryckorna i händerna och sen börja gå mot dörren och ta mig dit, så han hade hunnit stänga dörren igen, när jag kom fram dit. Men som tur var såg han mig så jag kom ut. Suck.
 
Har fortfarande inte fått något samtal om stödgrejen till benet än. Men men, det kommer väl.
 
Ne nu ska jag nog börja ta och fixa mig inför sängen. Tar galet lång tid numera pga kryckorna :P Vill egentligen sitta uppe och plugga men jag vet att det är ett dumt val, för det är bättre att vara pigg hela dagen i morgon och plugga hela dagen istället för att satsa en timme extra nu och vara trött i morgon.
 
Ha det bäst!
 
 
/CH

Hamnade på akuten

Först bara ett svar till Mormors kommentar: Skolan slutar officiellt den 9 juni men sista tentan är några dagar innan :)
 
Jo, akuten ja:
 
Idag fyller Jessica år, så vi hade grillkalas hos henne, utanför hennes hus. När jag kom dit satte jag mig på en bänk, där vi skulle äta och så skulle jag och Martyna in och hjälpa Jessica att göra en välkomstdrink och när jag reste mig upp så måste jag vridit mig konstigt eller något så min knäskål hoppade ur led. Det ironiska i det hela är att när det hände förra gången, för några år sen sa läkarna att det nu var större chans att det händer igen, då det hänt en gång förut. Sant, men det var andra knät den här gången :P
 
En annan skillnad från förra gången var att nu visste jag precis vad som hände, på bara några sekunder hade jag märkt vad som hänt (kände igen känslan mycket väl) och jag hann tänka att "nej, den här gången tänker jag inte ligga och vänta på en himla ambulans som ska fixa det här åt mig" så jag lyckades - vet inte hur för det gick fort - få den tillbaka själv. Det gjorde förbaskat ont ändå och jag fick ett så otroligt starkt illamående efteråt men det gick över efter att det värsta av smärtan hade försvunnit också.
 
Jag ringde vårdupplysningen och de sa att jag måste åka till akuten. Kände mig lite dum som var tvungen att åka iväg mitt i kalaset, men hade väl inte mycket val. Så underbara Jessica och Martyna åkte ner med mig (Jessica körde) till akuten. Fick för första gången åka rullstol ^_^ Jag fick en linda runt knät och fick låna kryckor. Tydligen var det väldigt lång kö till rönken så hon som tog emot mig sa att det är bättre att komma in i morgon på morgonen. Hon sa också att det inte gick att boka någon tid men att om jag kommer in i morogn kl 8:30 så skulle hon lägga en lapp där, så att jag typ halvt preliminärt har den tiden ändå :) Himla gulligt av henne. Hon var jättesnäll och hjälpsam.
 
Efteråt kom Martynas pojkvän och hemtade oss och vi åkte alla tillbaka till kalaset och hade det väldigt trevligt.
 
 
Nu är jag rätt nyligen hemkommen, fick skjuts hem av Martyna och Pontus (hennes pojkvän ;) ) igen :)
 
Jag har underbara vänner! <3
 
 
 
Nu ska jag gå och lägga mig, då jag måste upp mycket tigare än tänkt, för att åka och rönka benet :P
 
 
Ha det bäst!
 
 
/CH

Fantastiska väder!

 
Det är helt fantastiskt väder ute just nu. Jag kom precis hem från universitetet, där vi satt och skrev klart vårt grupparbete. En prommenad på 25 minuter i strålande sol och underbar vämre.
 
...till att komma in i min lägenhet som är nere i källaren för att sitta och skriva på ett annat arbete, som även det ska in i morgon, så jag har inget val. Åh, jag önskar att jag skulle haft en balkong och botti en typ takvåning eller så. Funderar på att spara ner alla de inernetsidor jag behöver i ett worddokument och sätta mig utomhus. Fast då måste jag arbeta på min lilla dator, för den här (min stora laptop) håller på att totalt ta slut så den klarar sig utan sladd i ca 1 minut innan den dör. Och det är ganska irriterande att jobba länge på den lilla. Men men vi får se :) Kom på att jag bor vid typ Östersunds största väg, så skulle nog bli störd av trafiken.

Det är iaf helt underbart skönt väder ute och jag blev så fantastiskt glad av det :D
 
Ne nu ska jag komma igång med arbetet.
 
 
Ha det bäst!
 
 
 
/CH - som längtar till om månad och en och en halv dag, då sista tentan är gjord innan sommaruppehållet!
 
 

RSS 2.0