Tjolahopp

Haha kom inte på någon bra rubrik så ni får stå ut med det där ;)
 
Så jag har inte skrivit på ett tag. Har varit inne och kollat om någon har skrivit kommentarer och så men har inte riktigt haft tid/ro att skriva. MEN jag har tänkt att visa lite bilder från förr förra helgen då pappa var här, så nu kör vi:
 
 
"Framsidan av universitetet ^^ Pappa hade med sig kameran så blev en hel del kort, vilket är kul :D Finns en till bild som är typ precis likadan bara att pappa står framför den blå skylten men han brukar inte vilja vara med på bilder på internet så jag respekterar det och lägger inte upp den ^^ De flesta av er vet hur pappa ser ut ;)
 
Universitetsbyggnader (ja, det är mycket såna bilder. Pappa är fotografen och ja.. han är ju arktiekt... så ja.. ;)
 
 
Det är den del snö här ;) Också universitetsbyggnader. Det här är ena gaveln av aulan :P
 

Ljushallen ^^ Det är är typ stora ingången till "min" byggnad. Det är också universitetets huvudbyggnad, vi har aulan osv. Vilket är väldigt skönt ;) Bänken ni ser början av längst till höger nere i bilden, är en del av kaffeterian som finns där :)


Också ljushallen. Det här är om man tittar på bilden innan, massa bord som står bakom trappan. Synns inte här men trappan går precis över de här borden, som är närmast kameran.



Öhm, ja, där står jag och ser skumm ut ;)

 
Stooora fönster i ljushallen ;)

Taket typ mitt i blden, till höger, med de stora fönstrena är ljushallen. Det är fönstrena i bilden ovanför. Och huset längst till vänster är också aulanbyggnaden. Gaveln som är mittemot huset längst bort är den gaveln som va på några bilder ovanför. Bilden är tagen i en glasgång mellan hus G (som är där ljushallen är och min korriodor där jag brukar ha föreläsningar är)
 
 
Så här ser aulabyggnaden ut (som litter i hus F - som är ihopsatt med hus G genom glasgången som för övrigt är till vänster, precis utanför bilden. Dörrarna fram till vänster i bilden är föreläsningssal, det fins en till bredvid den. Men "bakom ryggen" ligger aulan. Så så här ser hus F ut. Två stora föreläsningssalar och en dubbelt så stor aula bakåt. Ja, och lite toalett och så.
 
 
Här har man gått runt böjen som var på bilden innan. då stod vi alltså till höger om den här lila grejen och tog bilden. Där är en av två ingångar till aulan. Pappa ville ha bild på taket här tror jag ^^
 
 
Här är vi tillbaka i hus G (med ljushall, min korridor osv) fast högst upp, på våning tre. Har alltid velat ha kort på den här utsikten så... ja, vi tog kort på den ^^
 

Som sagt, tredje våningen ;) Det läskiga är inte höjden, det läskiga är att när man kommer upp på våning tre så är det som en brygga typ, fram till man kommer in i korridorerna där salarna finns. Och hela den bryggan skakar när man går!


Mer utsikt.


Samma fast lite mer åt vänster. Byggnaden åt vänster med stora runda fönstret i är också samma gavel som i början, på aulabyggnaden.
 

Vi gick ner på stan och kollade runt ett tag, efter att vi hade varit och kollat på skolan. Pappa försökte fånga snöflingorna här tror jag ^^


Jag försökte hitta en adress :P

 
Sen gick vi ner till vattnet, jag tänkte visa var vi hade haft vårt flottrace under nollningen. Eftersom det är vinter (och i Norrland!) så var det is och vi bestämde oss för att gå ut. Både pappa och jag var lite nojiga men alla andra gick ut och hade superkul och så där utan att oroa oss. Men vi var väldigt medvetna om att det var IS vi gick på.
 
 
Men för alla andra var det ju bara vardag i ett vinterÖstersund. Vi kände oss lite som dumma Stockholmare som staplade ut långsamt.
 
 
Vi var helt fascinerade av hur vardagligt det var för Österundarna. Och klart att det var det för dem, de är ju vana och uppvuxna med det. Men för oss var det som att vara med i en gammal film eller så. Det som vi både tyckte var coolast var när det kom en kvinna på den här "isgatan" de hade gjort mitt på isen (till vänster) och hon hade skridskor på fötterna och barnvagnen i handen som hon knuffade på framför sig själv när hon åkte. Straxt efter kom pappan, också han på skridskor. Det blev så skumt och häftigt för oss men för dem var det ju bara vardag och typ snabbate sättet att ta sig fram.
 
 
Det var så coolt att få uppleva bara. Och det slog mig, återigen, hur glad jag är att jag flyttat hit, och får uppleva hur detär att bo i en småstad. Jag är ju uppvuxen i Sveriges största stad, så jag har ju aldrig riktigt upplevt det här. Visst Brighton var litet, men inte på samma sätt. Det är så nyggigt att se hur livet är på olika ställen. Och den största skillnaden är nog att jag faktiskt börjat GILLA snö. Jag har alltid avskytt snö och vinter. Här uppe är det en helt annan sak och jag trvis med vinter, snö och kyla. Hur sjukt är inte det? :P
 
Efter det här gick vi och handlade lite, gick hem och kollade melodifestivalen och bara umgicks liksom pixsom :)
 
På söndagen åkta vi till Jamtli och kollade i deras museum och på en utsällning de hade där. Märkte då att en av bussarna som går utanför mig går dirket till Jamtli - Nice! :D
 
Efter det åt vi sen lunch - vi var (eller jag iaf) svinhungriga. Klockan hade hunnit bli 14:15 typ. Vi hade haft superfint väder på lördagen men på söndagen var det tråkigare och precis när vi ätit började det snöa galet rakt i ansiktet så vi gick och köpta mitt gymkort, sen prommenerade vi till Willys och pappa fyllde på mitt matförråd lite (Tack :D ) och sen gick vi hem och åt och typ umgicks lite. Minns inte riktigt vad vi gjorde. Vi kollade väl på något program vi hittade på svt play och några på tv4åplay. Sen kom Simon förbi en lite sund och pratatade lite. Vi gick och la oss rätt tidigt då pappas tåg gick 05:47 på morgonen därpå. Det var så skumt att gå upp, säga hej då, gå och lägga sig igen och sen vakna upp och så var pappa inte där längre. Fick lite en känsla av "drömde jag hela helgen" samtidigt som jag såg saker vi hade ställt fram och köpt och så där. Skum känsla helt eneklt.
 
 
Det var en kul och mysig helg iaf. Inte ofta jag får umgås så pass mycket med bara pappa på tumanhand (vet inte hur man skriver det :P )
 
 
Ha det bäst!
 
 
/CH
 
 

Reeeeeeeent

Har städat som en tok idag! Skurat golv, skurat väggar, torkat av alla bord, torkat av TOALETTEN (både utanpå och i!), skurat väggarna inne på toan och inne i dushen, snabbtvättat golvet i duschen/badrummet, slyttat på tunga bord, soffor och mattan får att kunna skura + damsuga, ställt tillbaka allt, ställt in fina små ljus...bollar? (elektriska små ljusbollar från IKEA) på hyllan ovanför handfatet vid toan så det ska se trevligt ut (svårt att få ett litet minrum med skumt golv och väggar att se trevligt ut - men jag lyckades ändå rätt bra ^^), tagit ut sopor, skurat spis, bänk, diskbänk... jag har stääädat! Och nu är jag helt slut! Vem behöver gymkort - gör en ordentlig genomstädning av lägenheten så uppnår du samma effekt i kroppsodör! ;) Haha ne men jag förstår varför viktväktarna rekommenderar städning.
 
Men nu är det rent och fint till att pappa kommer om ca 20 minuter. Ska snart börja med maten också så den är färdig när han kommer hit ^^ För er som är förvirrade: nej jag dissar inte pappa så han får ta sig hit från tåget själv - Simon åker och hämtar honom ;)
 
 
Mina julblommor hade vistnat men det såg så tomt ut i fönstret med en tom vas ;)
 
 
Ha det bäst!
 
 
/CH

Freeedag

Härligt att få sooova uuut! Trodde jag var ledig i går men nej, visade sig att vi hade en grej vi var tvugna att gå på och jag trodde att det började kl 8:15 men visade sig att det började 9,så jag gick upp massa för tidigt. Så jag var rätt trött, då jag inte hann sova så mycket. Idag har jag "hemma-plugg-dag" dvs det är inget på schemat, så idag fick jag sova ut!
 
Pappa kommer hit ikväll och ska hälsa på under helgen (yey :D ) så jag började städa lite smått igår (+ hade tvättstugan) och tänkte att det är nog dags att ta ner julen:
 
 
Så nu hänger mina andra gardiner uppe i fönstret och det ser så himla tomt ut, framförallt då jag även slängde julblommorna som var vissna...
 
Ska fortsätta med städandet idag. Behövs en ordentlig genomstädning, torka av golv osv.
 
 
Ville bara säga en liten kul sak. Jag bytte profilbild igår, på facebook. Valde den här:
 
 
Jag var inte alls berädd på vad som hände: inom en timme hade massa massa människor klickat på 'gilla' och flera stycken (vänner från runt hela världen) hade lämnat massa söta kommentarer. När jag vaknade nu i morse var jag uppe i ca 29 gillningar och ännu fler kommentarer. Det roliga var också att jag fick massa komplimanger för min sminkning. Vilket är himla kul, för det var första gången jag hade testat den sortens sminkning och var rätt nöjd själv, så var kul att få en sån feedback utan att ens bett om det ^^
 
Nåja nu måste jag gå och städa.
 
 
Ha det bäst!
 
 
/CH

Lite nytt

Hade en så fantastisk helg. Hade omtenta tidigt på lördagmorgonen som gick käpprätt åt skogen. Alla vi som gjorde den satt som frågetecken. Det var i stort sett inget av det vi hade gått igenom på föreläsningar eller pluggat. Min reaktion vid första frågan var att nej men det kanske bara är första frågan som är svår, så jag bläddrade vidare (vilket jag inte brukar göra för att inte stressa upp mig själv) och läste de andra frågorna men det blev bara värre och värre. Så vi funderar på att ta upp det med Kåren så de får kämpa för vår sak. För det var helt sjukt. ALLA tyckte att det var jättekonstigt Men vi får se. Finns fler tillfällen att göra omtenta på :)
 
Efter tentan (som både jag och mina två närmaste tjejkompisar här uppe gjorde) gick vi hem till Jessica (en av tjejerna), för att ha den inplanerade tjejkvällen. Men eftersom klockan var runt 11 tyckte vi att det var lite väl tidigt att börja "festandet". Blev en lunch ute på stan, inhandling ov kvällens middag (vegetarisk tacos - finaste tjejerna som går med på att äta vegetarisk färs när vi äter tillsammans, för min skull <3 ) och filmtittande - med andra ord GODIS ;D Haha sen gick vi tillbaka hem till Jessica, fixade och donade lite - umgicks med andra ord :P Blev sen lite iordningsgörande av oss själva - smnikning, hårfix osv:
 
 
 
'
Haha ja mobilkameran är ju inte riktigt den skarpaste men ;) Så såg jag ut iaf.
 
 
Det var en så underbart kul kväll, tror jag ärligt talat aldrig skrattat så mycket - vid ett tillfälle låg vi alla tre på golvet pga skratt -  och det blev många internskämt från den kvällen. Underbara vänner jag fått tag på! <3
 
Blev relativt tidig sovning dock eftersom vi alla tre var trötta, då vi gick upp tidigt för tentan och inte sovit så mycket natten innan någon av oss. Jag och Martyna tog vardagsrummet och även då blev det en hel del (galet mycket) skratt. Ja, vi har rätt roligt tillsammans ;)
 
Måndagen var en lång dag, skola fram till 15 men sen vid 17 skulle jag och en kompis på ett möte för en organisation, om frivillighetsmojs. Kan ge bra meriter inför framtiden, med tanke på karriärvalet jag gjort. Vi blev ombedda att inte tala så mycket om det dock, då allt ska vara anonymt så jag skriver inte namn på organisation eller så. Spännande iaf! Men ja, nu lämnar vi det ;)
 
 
Så här kan en föreläsning se ut ^^ Älskar att de säljer frukt i kaffeterian (och att den finns i vår byggnad ;) ) och inte bara massa godis och grejer.
 
Kom hem rätt sent och var hungrig. Slängde ihop en korvstroganof. Första gången jag gjorde det på mandelmjölk (ja, för er som inte vet så har jag blivit snudd på vegan - äter inte ägg, dricker inte mjölk/äter inte mjölkprodukter osv då det inte går att skilja mjölkindustrin och köttindustrin och efter att ha hört hur det går tilll både i möjlkindustirn och med höns, tuppar osv vill jag inte på något sätt stötta de industrierna). Blev rätt intressant. Skumt nog blev den del jag gjorde till lunchlåda idag mycket godare än den del jag åt igår. Haha, kan bero på såsmängd? Det smakade bra iaf och jag är glad att det går att använda helt djurfri mjölk i maten också :D
 
Haha kanske är otroligt tråkigt att sitta och läsa massa detaljer om mitt liv. Men men så kan det vara ;)
 
 
Ljushallen var extra uppiffad igår och idag - det var folk från Windows som var där och hade tävlingar och med lite himla massa tur vinner jag en surfplatta - woho! Haha :P
 
 
Tänkte bara slänga in den här för att visa loggan - för några dagar sen var det studenternas dag på universitetet och om man deltog i en av stationerna så fick man ett sånt här fint sudd med Kårens logga på. Tycker den är så rolig. Och ni som känner mig är nog inte förvånade att jag deltog - GRATIS SUDD :D Lite för fint för att jag ska våga använda det dock, haha
 
Nej nu ska jag gå och göra ännu en matlåda - det tar aldrig slut så slitandet ;) Fixa disken - blogga - laga mat ;) Haha, nåja jag har det rätt bra ändå jag :D
 
 
Oh och på fredag kommer pappa upp och hälsar på! Woop woop!
 
 
Nåja, nu mat!
 
 
Ha det bäst!
 
 
/CH
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Saknar skrivandet

I högstadiet och mycket i gymnasiet skrev jag väldigt väldigt mycket. Dikter, noveller och bara allmänt skriv.
 
Nu när jag går på universitetet finns inte riktigt tiden till det. Det är väldigt synd, då jag älskar att skriva. Hittade en gammal dikt, från när jag satt ute i parken nära vårt (eller ja, nu kanske det räknas som mammas och pappas när jag inte bor där längre? :P ) hus i Stockholm. Tänkte jag skulle dela med mig av den:
 
 
 
Det är inte kallt.
Det är inte varmt.
Det är inte ljust.
Det är inte mörkt.

Det är precis lagom. Precis sådär perfekt lagom som jag vill ha det.

Skorna är avsparkade och ligger på gruset. Den ena står upp. Den andra har ramlat.

Gungan rör sig långsamt fram och tillbaka. Kedjorna gnisslar vackert så som bara kedjor kan. Fram och tillbaka.
Plötsligt går en gammal bekant förbi. Lugnet bryts. Verkligheten kommer tillbaka.

Gungan har stannat.

Dags att gå in.
 
 
 

Ja nu är den ju några år gammal men ändå. Jag blir glad av den :D
 
 

Ha det bäst!
 
 
/CH
 

RSS 2.0