Idag/igår

Klockan är över tolv men jag tog den här bilden den 30 oktober så jag skriver idag ändå.

Så här ser jag ut idag:



Lite konstigt ljus och jag sitter lite konstigt men jag hade ljuset i ryggen så fick sitta så där för att synas :P


Ha det bäst!



/CH

Bilder!

Har äntligen fört över operationsbilderna. Några av de är på såren. Jag ville skriva det så ni är berädda på det. Det är inget farligt :)



Så här snygg var jag när de hade ritat ut var de skulle skära :P De ritade i hårbotten också men det tog jag inga bilder på. Dumt nog. Har video på när de ritade på mig men jag vill inte lägga upp den på internet för jag har inte frågat läkarna som är med om jag får det. Så om vi vill se den får ni komme hit ;)



Man skulle riva upp den här förpackningen och hälla i vatten (som det står på den) och så blev det en tvättsvamp med nått desinfektionsmedel/tvål i sig. Fick tvätta mig med en sån kvällen innan och på morgonen på operationsdgen.



Så här såg jag ut på onsdagen eller torsdagen (opererades på måndagen).



Jag fick åka hem på fredagen. På sjukhuset tänkte jag inte på att jag ville hem men väl hemma insåg jag hur skönt det va att vara hemma. Den här bilden är tagen någon gång i först helgen hemma efter opertionen. Tejpen togs bort på onsdagen efter.



Så här sog jag ut då. Framifrån



Vänster. Man ser hur svullen kinden är här. Är även lite gulaktig pga blåmärken som blev efter operationen.



Höger. Här ser man ännu mer hur blåmärkig jag är. Eller... va. De har gått bort nu tror jag.


Nu kommer några bilder från ärr/såren i huvudet. Så ni är berädda på det!






Här ser ni ungefär hur det är skuret. Zick-zack-mönster. Det läker tydligen bättre om man gör det så.



Jag hade ungefär 50 st såna där häftstift (heter egentligen typ clips) i huvudet. Va SÅ SKÖNT att bli av med dem!




Så här fint är såret i huvudet nu. Bilden tagen 27 oktober (16 dagar efter operationen). :)

Och i inlägget här under ser ni hur jag ser ut idag.


Ha det bäst!



/CH

27 oktober

Svullnaden går ner mycket långsammare nu. Ser idag ut så här:



Börjar bli lite irriterande att vara så stor i ansiktet. Men men, om fyra veckor ska svullnaden vara borta.


Helt stört, i måndags var det redan två veckor sen jag opererades. Tiden går fort!


Ha det bäst!



/CH

Tröttdag

Idag har jag inte gjort nästan nått alls. Satt i typ 2-2,5 timme och kollade på massa Huset Fullt-avsnitt på TV. Tror det va nått maraton eller nått. Skönt det också, att bara slappa.

Så här ser jag ut idag:



Börjar se mitt ansiktes riktiga form igen. Ser fortfarande mycket större ut än jag är dock.


Ha det bäst!


/CH

Idag



Så här snygg är jag idag. Det mörka på mina kinder är nog bara skugga. Det bruna runt munnen är två tejpbitar för att ärren ska bli plattare. Fotfarande väldigt svullen. Är hemma två veckor till om det är någon som har tänkt komma förbi. Hör gärna av er först bara, så jag vet. Ni är så välkomna. Nästa vecka är även mamma hemma. Det ska bli kul.

Ha det bäst!


/CH

Let the healing begin!

I morse (hade tid kl 7:45) togs de sista häftstiften ut ur mitt huvud. Så nu har jag inget kvar att ta bort. Äntligen kan läkningen börja!

De sa att jag skulle ha en tejp över ärren jag har i ansiktet (inte det på läppen dock), så att de blir plattare. Så vi köpte en specialtejp som bara finns på Karolinen (apoteket vid Karolinska). Vi passade på att köpa tejpen jag ska ha på benet också (de tog ju en hinna från mitt vänstra ben och satte in i underläppen så den skulle forma sig fint). Jag ska byta den en gång i vecka i ett halvår. Tydligen ska jag ha tejp över ärret på benet tills det har läkt helt. Tar det verkligen ett halvår? Galet länge ju.

Det hela känns väldigt bra. Fortfarande väldigt svullen dock. Känner mig som en sån där hund med stora kinder. Mins inte vad den heter.

Så här ser jag ut:



Tog upp luvan så ni ska kunne se kinderna - det var så ljus bakgrund så det inte syntes riktigt hur de ser ut. Där ser ni tejpen också, vid sidan om munnen. Det är på båda sidorna. Jag ser ut som jag har gått upp typ 10 kilo :P  Jag har faktiskt gått ner i vikt eftersom jag bara kunde dricka. Jag får igen min jacka lättare nu än jag fick innan jag opererades. Lite kul, ett litet försprång till viktnedgång. ;)

Jag kan äta rätt bra nu. Det går att tugga saker som inte är för hårda. Försökte med choklad (bra för att gå ner i vikt, jag vet ;) ) och det var lite för hårt. Så jag skar den i mindre bitar (mindre att bita igenom) och då gick det.

Har fått bilderna av pappa, på hur jag såg ut timmarna efter operationen. Ta-da:



Jämför kinderna på bilderna. Nu är de ändå relativt små!

Anledningen till att ena ärmen är borta är för att de satte en blodtryckssak på armen precis innan jag somnade och så hade jag dropp i armen efteråt och då kunde jag inte trä i armen i ärmen igen så fick ha så till jag kunde börja gå upp ur sängen och gå på toa och så. Då passade de på att ge mig en annan sorts skjorta.

Till höger ser ni mina fina underbara drenage... Såna är INTE sköna att dra ur huvudet! De var lite lika tjocka i ändarna men tillräckligt för att göra mig väldigt svimfärdig. Usch, det var inte kul.

Jag har tråkigt på dagarna. TV, dator, TV, dator, göra luch, TV, dator... Nästa vecka ska mamma vara hemme en hel del. Det känns jättekul.

Snart kommer hon hem från jobbet och då ska vi ha fika  (eftersom jag äntligen kan tugga igen ^^) och kolla på film. Mys ^_^

Ni får gärna höra av er eller komma förbi om ni känner för det.

Ha det bäst!


/CH

Stygn, tejp och häftstift borta - nästan

Alla stygn, tejpbitar och hälften av av alla häftstift jag har i huvet är borta. Det känns jättebra. Jag är glad. För glad för att kunna sova. Haha, klockan är nästan midnatt och jag kan inte sova. Låg ett bra tag i sängen men insåg sen att det inte var någon idé så jag gick ner till TVn och min dator.

Jag har inte tagit några bilder på hur jag ser ut utan tejpen (bara några på mobilen men det är så krångligt att ladda över) så ni får bilder, förhoppningsvis, i morn. Hoppas ni kan vänta. ;)

Jag är fortfarande svullen men det är MYCKET bättre. Kollade på bilder från första dagen, som pappa tog (kan kanske lägga upp de om han kan skicka de till mig) och jag är SÅÅÅÅ mycket mindre nu! Det är jätteskönt. Både fysiskt och psykiskt. Det spänner inte lika mycket längre i kinderna. Kändes som jag hade två stora bollar upptryckta i kinderna. Nu känns det mer som... det har fastnat en matbit under kinderna? Haha, ne men jag vet inte riktigt. Det känns mest nu bara, inte spänner på samma sätt. Jätteskönt. Det känns verkligen som att det börjar bli (väldigt) bra nu. Det känns jätteskönt. I början var det bara jobbigt.

Vet ni? Vet ni? Vet ni? :D :D :D Jag kunde äta idag! Jag har inte ätit "riktig" mat sen förra söndagen. Det är 10 dagar. 10 dagar av oboy och soppa. Fatta hur trött jag är på att dricka! Jag kan inte tugga så bra alls så jag kan bara äta lättuggat så det blev köttfärssås med sönderkokta makaroner. Det är vanlig, tillagad mat. Efteråt blev det t.o.m. glass. Förstår ni min lycka? Tuggbar mat ^_^ Lycka!

Nu blir det att kolla lite på TV, skype-chatta lite mer med min amerikanske vän och sen när jag är trött nog; gå och sova.

Hoppas ni andra sover. Tur för mig att jag är sjukskriven och kan va uppe, annars skulle jag va helt slut i morgon när jag vaknar.

Juste, resten av häftstiften ska ut på fredag. Det känns jätteskönt för det känns som att då kan läkningen börja helt. Jag läker ju nu också men det är ändå ett "minihinder" kvar innan det är bara läkning.

Tips: Pilla inte på nyfådda ta-bort-häftstift-sår... -.- Det gör ont...


Ha det bäst!



/CH

Sjukhuset idag igen

Idag ska jag tillbaka till sjukhuset och ta bort (förhoppningsvis) all tejp, typ hälften av häftstiften i huvet och jag tror att de tar bort stygnen också. Bilder på mig med tejp, sygn och häftstift kommer sen. Måste före över bilderna till datorn först.

Ha det bäst!


/CH

Ickeoperation

Det här har inget med operationen att göra men det är så himla hemsk att ni måste se det här:



Fördommar, elaka ord och liknande måste sluta. De här barnen var bara BARN de va runt 13 - 15 år gamla och kände att de måste ta sitt liv pga att de "såg" homosexuella ut.

Det är sjukt. Varför satsar vi på att hitta 'fel' hos varandra och inte fokusera på det bra hos varandra och älska varandra för att vi är snälla, omtänksamma osv. Inte baserat på vem vi är KÄRA i. Det handlar om kärlek. Det ska inte behöva finnas hat pga kärlek. Pga vem vi äslkar. Vare sig vi är två vita människor som älskar varandra, två svarta, två av samma kön, två av olika kön, två av olika åldrar eller även fler än två personer. För det handlar inte om VEM vi älskar. Det handlar om ATT vi älskar. Att vi sprider kärlek i världen istället för hat. Det finns så mycket hat i världen så det räcker ändå. Se på alla krig, mord, mobbningar som sker runt om i världen. Vi behöver inte extra mycket hat pga av en så underbar sak som kärlek.

Sluta hata varandra för vem och vad vi älskar och älska varandra för att det finns kärlek i världen.


Ha det bäst!


Gå ut i världen och sprid KÄRLEK! Försök att lära känna PERSONEN och inte vad eller vem den är innan du bestämmer om du tycker om den eller inte.


/CH

Boooring

Jag fick åka hem i fredags. När jag åkte tänkte jag inte så mycket att det skulle va skönt att komma hem men väl hemma var det SÅ SKÖNT. Kul att vara på sjukhus ett tag med det är ingenstans som hemma.

Så just nu sitter jag med datorn i knät och kollar på TVn som ÄNTLIGEN funkar igen. Det har varit flera kanaler som inte funkar hela förra veckan tydigen och har hålt sig till nu. Väldigt irriterande när det enda man orkar göra är att ligga i soffan som en grönsak och stirra. Men äntligen funkar den.

Förresten! Jag lyckades äta tomatsoppa med makaroner. Mestadels makaroner t.o.m. Jag är överlycklig! Jag kan ju inte tugga än så äter bara förbaskade soppor och typ oboy hela tiden. Det är inte mättande och inte ens gott. Är inte mycket för chokladdrickor... Älskar choklad dock. Men makaronerna är bara att svälja hela så det var underbart. Det dumma är bara att de är väldigt besvärliga att få in i munnen. Jag kan knappt öppna den än. Max en cm. Precis lagom för att få in ett sugrör. Det är så jag har ätit/druckit nu i en vecka; med sugrör.

Nog med klagomål. Jag har ju fått den här operationen som jag har velat ha i tio år, jag borde vara överlycklig! Och det blir jag nog sen men det är bara så jobbigt just nu. Kan ju knappt gå heller för de tog en liten del från benet så haltar fram också.

Men hur som helst. Nu till något roligare!


PAPPA FYLLER ÅR! GRATTIS!




Fattar inte att jag lägger upp det här men vad gör man inte för de typ tre stycken som läser? :P Måste bara få tillägga, för att ni ska få se bilden:

JAG SER UT SÅ HÄR JUST NU EFTERSOM JAG ÄR JÄTTESVULLEN OCH HAR TEJP I HELA ANSIKTET OCH HÅRET SER INTE UT SOM VANLIGT!

Lite lustigt. Ser ut som jag har gått upp typ 10 kilo, i ansiktet när jag i själva verket har gått ner typ 3 pga sopporna.

Nu ska jag vila och försöka o-svullena mig. Haha

Ha det bäst!

/CH - numera Quasimodo-look-a-like...

Sur!

Blev tvungen att byta rum. Till 2personsrum. Hade igenrum förut. SUCK! Vad ska jag göra nu? Kollar jag på TV stör jag ju den andra människan. Suck...

Sjukhuset - torsdag

Hej männsikor. Jag lever fortfarande! :P

Igår åkte bandaget och drenaget av. Det var inte riktigt det mest mysiga jag har varit med om. Behöver inte gå in på detaljer. Kan säga att jag blev lite illamående och svimfärdig av det iaf.

Idag ska jag få tvätta håret. Ska bli skönt men också lite läskigt.

Hör av mig mer sen. Ni får gärna höra av er via sms om ni vill också. Ringa går bra men korta samtal i så fall. :)


Ha det bäst!



/CH

Sjukhuset - onsdag

Opererades i måndags morgon. Har varit jättetrött och haft ont men nu börjar det lätta. Ville bara säga att jag mår piggare och att jag lever.


Ha det bäs!


/CH

Hej då

Om några timmar (vet inte när, för de har inte ringt från sjukhuset än) åker jag in till sjukhuset! Så hej då bloggen på ett tag. Jag finns på mobilen under veckan och kommer även ha en hyrd telefon i rummet. Ring helst till den för den är lättare att hålla i, lite lätt nerdrogad av smärtsillande, skulle jag tro. Hör av er till mig eller mina föräldrar för nummer till den. Vi lär väl veta det ikväll nån gång.

Får äta fast mat fram till midnatt (ikväll) och fram till 6:00 i morgonbitti får jag dricka 'klara' drycker. Dvs te och kaffe utan mjölk, vatten och nån slags juice. Efter det är det tom mage som gäller. Opereras nån timme senare skulle jag tro. Operationen tar upp till sex timmar har jag för mig att de sa. Sen blir det uppvaket i nån timme. Är inte vaken förrän sen eftermiddag skulle jag tro. Och då är jag lite lätt groggy ;) Så ni som har tänkt att hälsa på; kom på tisdag och frammåt. Besökstider på min avdelning är mellan 13 - 19. Välkomna ^^ Kommer vara übersvullen i ansiktet. Så ni är berädda på det.

Nu ska jag gå och packa ihop det sista.

Ha det bäst!



/CH - nu med dinosaurier (fjärilar fast tunga = dinosaurier) i magen!

GAAAAAALET!

I övermorn åker jag in till sjukhuset! HELKNÄPPT!

Spännande :D


Ha det bäst!


/CH

Wiiihoo!

Om en vecka åker jag till sjukhuset och så ska de rita på mig och sen sover jag där och sen dagen efter opereras jag! Wiiihoo! :D


8 dagar kvar! :D :D :D



Ha det bäst!



/CH

RSS 2.0