Helgen/senaste

 
 
 
 
CSNpengarna kom vilket gjorde att jag äntligen kunde äta igen ;) Haha nej då men typ allt var slut så det var skönt att kunna handla massa nytt igen. Massa av basic-sakerna var/började ta slut, som diskmedel, salt osv osv. Maaaat ;D
 
 
 
Blir en del storkock när jag lagar mat. Superbra, då har jag lunch att ha med mig till universitetet i några dagar ;)
 
 
I fredags bjöd jag över Simon på lite filmkväll. Han stod för popcorn och en dricka, jag för grönsakerna och en dricka :P Super!
 
 
Ja rätt skönt att få sova ut i helgen ;) Bilden var dock menat som ett skämt ;)
 
 
 
Ville bara sänga upp den här också. Den är ifrån i morse. Det var så himla vackert!
 
 
 
 
Ha det bäst!
 
 
 
/CH
 
 
 

Östersund

Det är rätt vackert här i Östersund med all snö öven utan också i och för sig.
 
 
 
Det här är vid min busshållplats. Gatan är Rådhusgatan. Tycker det är så fint när minsta lilla gren på träden är vita pga snön. Hela Östersund ser ut så här typ :D
 
 
Här är en del av campus. Det va så vackert med den rosa himlen bakom huset tyckte jag.
 
 
Idag började även Nollningen, så jag hade mitt första "fadderpass". Himla kul :) Vi hade grillning utomhus, ungefär på den platsen ni ser på den mörkare bilden.
 
Ha det bäst!
 
 
/CH
 
 

Jag är Moebius Syndrome Holiday hero idag!

Haha okej så jag är liiiite för exalterad över att vara dagens Moebius Syndrome Holiday Hero tror jag ^^ Men hur som helst. Den amerikanska/internationella möbiusgruppen utser varje dag en Moebius Syndrome Holiday Hero fram till den 24 januari (tror det börjar i november typ) - eftersom 24 januari är Moebius Syndrome Awareness day. Och idag var det min tur! :D Så de la upp en bild med massa småbilder i på mig, en länk till min "uppsats" och några av mina videor.
 
Den länken går till min sida på Möbiushemsida manyfacesofmoebiussyndrome.com. Idag står det även att det är min dag och bilden med de massa små bilderna i är också där så klicka här för att kolla :D
 
Nu ska jag plugga!
 
 
Ha det bäst!
 
/CH

Pluggmania!

Insåg äntligen allvaret i att tentan är på fredag och jag kan naaada. Så fick äntligen plugg-maniak-inställningen jag behövde (och borde fått för typ två veckor sen!!) men självkart är klockan nu över midnatt och jag borde verkligen gå och lägga mig.. Uh timingen är ju bara så perfekt. Men lyckades iaf få ihop lite av en ordlista:
 
 
Jag läser just nu en kurs som heter Vetenskapsteori och metod. Ja, det är ungefär lika, om inte ännu mer, tråkigt och SVÅRT som det låter. Jag förstår inte ett dugg. Så tänkte att jag ska börja med att göra en ordlista så jag faktiskt har en chans att förstå vad jag läser.
 
 
Vi får hoppas att plugg-inställningen håller sig veckan ut så att jag ska ha en chans att faktiskt klara den här tentan. Skulle vara såååå skönt att klara den för jag tycker det är så tråkigt och vill inte behöva dras med en omtenta med det här och behöva plugga på det en gång till. Eller asså forskning och så är intressant att veta saker om men för det första så är det så sjukt svårt (och då är det här ändå bara grundkursen i det här!) och för det andra så har jag inget intresse av att forska efter jag är färdigutbildad socionom. Skulle va bättre om man bara kunde välja till forskningsdelen efteråt. Fast nej det är inte så enkelt, jag vet, det handlar om att vi ska lära oss det här för att kunna förstå artiklar senare i yrkeslivet och kunna läsa om ny forskning då och kunna skriva egna uppsatser på vetenskapligt vis och bla bla bla. Haha nej nej jag är inte bitter ;)
 
Idag var jag hur som helst så fadderutbildning (japp jag var på universitetet på en lördag :P (därav inte hunnit plugga mycket idag)). Vad är då fadderutbildning? Faddrar är ju de "äldre" (behöver ju faktiskt inte vara så att de nya eleverna är yngre i och för sig men ändå) studenterna som tar hand om de nya nollorna som kommer till universitetet, under deras nollningsperiod/introveckan. Det är vi som terrar dem ;) Haha nej på mitt universitet är det bara snälla nollningar, vilket faktiskt är väldigt skönt. Men vi fixar lite aktiviteter under nollningen och finns där för dem om de har frågor om hur man ska plugga, var byggnader/salar ligger, hur man gör för att bli medlem i kåren... ja svarar på frågor och funderingar helt enkelt.
 
Så idag var det utbildning för oss som har valt att vara faddrar. 10-16 var jag på universitetet. Vi fick göra lite värderingsövningar, lyssna på några föreläsningar om alkohol/droger och diskriminering, sitta och planera introveckan lite osv osv. Det var kul :) Synd bara på att i stort sett en hel dags pluggande missades bara. Men men tar nya hårda tag i morgon! Nu har jag fått upp energin lite!
 
Ne nu måste jag verkligen sova. Snart halv ett.
 
Kan bjuda på en all natural bild på mig (haha med andra ord jag har inget smink på mig :P) från några dagar innan jag lämnade Stockholm nu för någon vecka sen. Ville testa hur den nya gula halsduken jag fick av Emma i julklapp passade tilll min underbara gula mössa:
 

Gul smurf?
 
God natt folk!
 
 
Ha det bäst!
 
 
/CH

Ooops

Jag satt och läste igenom mitt näst senaste inlägg om min möbius blogg och märkte att jag gjort ett enormt fel. Skrev ju att jag blivit "lite av en kändis" och efter det kommer felet, jag skriev "Haha menade verkligen att låta arrogant eller högtravande med det där :P " och självklart ska det ju vara "menade verkligen INTE att låta..." Haha känner mig lite dum nu men hoppas att ni fattade det när ni läste ;)

Ha det bäst!

2013

Gott Nytt åååååår folk!
 
Sååå heh ja, uppdateringen här har ju inte varit perfekt precis men... så kan det vara ;) Dessutom är det mest familj som läser (så vitt jag vet?) och er träffade jag ju under jul/nyår och det va typ då jag inte skrev nåt.
 
Meeen nu är jag iaf tillbaka uppe i Östersund och det innebär galet pluggande. Trodde jag hade tenta den 20 men det visade sig vara en söndag så det är den 18, vilket gjorde antalet dagar jag har till tentan lite färre än jag räknat med och betyder att jag har tenta om ungefär en vecka och jag ja heh, har väl inte läst så där jättemycket under tiden jag var hemma. Dumt. Men men gjort är gjort (ogjort?) och nu blir det superplugg nu när jag är här igen. Säger jag och har typ inte läst ikväll heller. Meeen! Med det sagt betyder inte att jag inte har gjort pluggrelaterade grejer - så det så! Jag har gjort saker som underlättar pluggandet, t.ex. skrivit ut gamla tentor, skrivit ner mitt schema i kalendern osv. Och i morgon har vi pluggstuga i skolan så jag ska gå på den tänkte jag så då får jag förhoppningsvis en del gjort. Plus att jag har ju massa kompisar där också.
 
Jag har också ikväll tvättat lite men också satt ihop min underbara julklapp, min dammsugare:
 
 
Ta-daaa! Åh vad jag är glad att jag har en dammsugare nu! Lycka på hög nivå!
 
Ni i familjen vet att jag gav bort ljus och tvålar som jag gjort själv, i jul. Jag tänkte visa några av de jag gillar mest:
 
 
Den här Batmantvålen (som för övrigt har citrondoft eftersom den är gul) gav jag till mamma. Kan ju även tillägga att den här spenderade jag mest tid på! - Vilket INTE betyder att den är viktigare än de andra. Alla är gjorda med lika mycket kärlek :D
 
 
Även den här va till mamma. Eller nja, det var ett paket med två tvålar i och paketet va till mamma och pappa tilsammans men jag hade lite tanke innan på att den här lutade mer åt mamma och den andra åt pappa.
 
 
Det här ljuset valde jag att behålla själv och är inte rosaröd som på bilden. Den är mörkröd (eller typ vanlig röd fast lite mörkare). Färgen jag färgade med hette "Julröd" Den ser inte så märkvärdig ut när den är släckt men när den är tänd så lyser det igenom, som man ser lite där det blir rosa på bilden. Jag tycker mycket om den iaf.
 
 
Det va de sakerna jag har bilder på. Gjorde också en supercool (om man får säga så om sina egna saker ;) ) tvål till min syster som va i form av en muffins. Har ingen bild här på den dock. Och ett ljus i en fin lite gammaldags tekopp. Ska se om jag kan leta fram bilderna på dem sen. De ligger på den gamla mobilens minne...
 
Märker att jag börjar bli förkyld vilket känns mindre bra. Men men blir att äta c-vitamin och hoppas på det bästa!
 
Nu ska jag fortsätta med allt möjligt!
 
 
Ha det bäst!
 
 
/CH

RSS 2.0