Shopping på en studentbudget

Kom relativt nyss hem från att ha, vad som känns, hadlat hela dagen. Ne man jag har haft en fantastisk för och eftermiddag med mina fina vänner.
 
Vi hade ett seminarium tidigt i morse 8:15-10:00 då vi fick analysera en av Muminsagorna - den där Ninni (eller vad det var hon hette) blev osynlig och det kunde/skulle vi koppla till saker vi just lärt oss, nu när vi läser psykologi - vilket by the way är sååååå kul och intressant! :D
 
Hur som heslt, efter seminariumet skulle vi fixa lite saker i skolan; kopiera lite saker osv sen åt vi lunch och efter det skildes jag och Martyna från Jessica, som skulle plugga med en kompis som är här och hälsar på (visade sig att hon har haft grundskola i översta våningen i samma byggnad jag gick i gymnasiet!). Vi gick ner på stan och gick runt lite i affärer. Jag har inte haft råd att köpa något alls till mig själv i stort sett, sen jag flyttade hemifrån. Alla pengar går åt till mat och nödvändigheter (tvål, kurslitteratur osv osv) men nu var det rea i lite affärer så vi gick in i lite olika affärer. Jag hittade en supercoolring och örhängen på Glitter på superrea. De hade också "mystery bag" för 49 kr - en påse där det är lite olika saker blandade och så får man ta en påse utan att riktigt veta vad det är i och så får man se vad man får - med saker av värde av ca 400 kr. Det var mest bara skumma saker men det var också en guldklocka som ändå fungerar tycker jag så nu har jag en "guld"klocka iaf ^^
 
Vi gick och fikade lite och sen ringde Martynas pojkvän och satt han var framme så vi åkte och handlade lite saker på dollarstore (ungefär som ett ännu billigare ÖB) och jag hittade bland annat några små påskkyckligsdekorationer som var 2 för 10 kr, så det köpte jag ^^ Hittade också en stor luftmadrass för 200 kr. Dock tror jag att man behöver en pump men det kan jag hitta någonstans säkert ^^ Typ Clas Ohlson eller nåt ^^ Köpte också lite tvål och sånt som jag behövde.
 
Efter det åkte vi (de har bil - sååå skönt och supersnällt att jag får åka med och handla med dem och få skjuts ^^) till Röda Korsets second hand butik och jag hittade en kavaj (letat efter en i flera år!) och en supermysig tjocktröja och lite annat småfjupps. Allt blev 120 kr tillsammans - helt sjukt. Hade jag köpt samma i en affär hade inte ens halva tjocktröjan kostat så mycket :P Nöööööööjd! Jag älskar second hand - jag kommer definitivt åka tillbaka dit :)
 
Sen åkte vi till Willy:s och handlade lite (pengarna kom äntligen idag så det var dags att fylla på :P). Köpte bland annat alfalfafrön så nu kan jag göra groddar ^^ Har ju en groddare hemma, behövde bara fröna - yey :D
 
 
Lite av grejerna. Jisses va så himla kul att faktiskt få köpa lite saker till sig själv mer än bara mat och hygienprodukter för en gångs skull! Är alldeles lycklig ^^ Kläderna ser bättre ut på ^^
 
 
Nu ska jag snart ta och gå och laga någon middag :)
 
 
Ha det bäst! Några av oss ses om bara några dagar :D
 
 
/CH
 
 

Ändan fastklistrad i vagnen...

Varför är det ibland så svårt att få ändan ur vagnen och bara göra det man ska? Jag har skutit upp att städa lägenheten i flera dagar nu. Och den är ju inte särskillt stor heller så tar ju inte hela dagen. Böh, men ska verkligen försöka komma igång nu. Är ju bara lite småplock egentligen och det är ju så himla skönt när det är färdigt.
 
I fredags gjorde jag den största tentan vi haft hittills. Vi hade en jurikdikkurs som sträckte sig över 10 veckor (det längsta vi haft innan har varit typ 5 veckor) så den var rätt mastig. Satt i 4 (av fem) timmar och bläddrade i lagboken och en bok som heter "Nya Sociallagarna - med kommentarer" och skrev, och skrev och bläddrade och skrev.
 
Efter det åkte jag och mina två tjejkompisar här på universitetet (Martyna och Jessica ^^ Underbara flicks de två ^^) hem till Martyna för en tjejkväll (har blivit lite av en grej att vi har det efter tentor - antagligen för att det är enda tiden då vi känner att vi har tid, eftersom att kvällen efter en tenta är typ enda gången vi inte behöver plugga :P ). Det lustiga var att vi alla var så trötta och typ orkade inte fixa något så jag sa "jag kommer nog inte sminka mig idag" men ändå slutade det med att jag fick superstyling av martyna, både smink och hår. Så så här blev det:
 
 
^_^
 
Det var en himal kul kväll och välbehövd efter massa plugg och stress! Dock så orkade vi inte med så mycket. Vi åt mest bara middag och sen satte oss med några filmer. Dels var det en tidig morgon (tentan började 8:00) men också så var det nog mycket nerver och stress som hade legat över oss (mig iaf?) som släppte och en slags "nu är det äntligen över"-trötthet infann sig. Ungefär som när man jobbar stenhårt så kroppen typ inte har tid att bli sjuk och sen när man tar det lugnt så blir man superförkyld i tre veckor. Nu vet jag ju inte om jag klarade tentan än men det var just då, i stunden, över. Och det var så himla skönt.
 

Nu har vi visserligen en ny 10veckors kurs men den är upplagd på ett helt nytt sätt, vi har examitaioner lite nu och då - inte bara en stor galen tenta i slutet.
 
 
Nåja, det var ju det här med att städa...
 
Om en vecka är det påsk och jag åker hem till Stockholm :D Eller inser nu att det är en vecka minus en dag, kommer fram torsdag kväll ^^
 
Ha det bäst!
 
/CH

Det här med skillnader ^^

Jag har tänkt lite på hur lustigt det kan vara med alla skillnader med att bo hemma och bo i eget.
 
Som t.ex: Jag minns när jag kom hem från skolan för några år sen och frågade vad det blev för middag och utbrast "Nej men det åt jag ju till lunch!" nu är det snarare: "Hm, jag gör storkok på en gång så får jag massa matlådor och så har mat i några dagar".
 
Jag har ätit veganfärs med pasta varje måltid i... jag tror det är tre eller fyra dagar nu. Fattig och student, man är inte lika petig längre :P
 
Och för att stilla oroliga mammatankar nu på en gång - NEJ jag äter inte pasta vaaarje dag, det har bara råkat bli så nu senaste dagarna. Jag har även potatis, morötter, quinoa, matvete och ris hemma ;) Ibland slänger jag t.o.m. ihop en sallad med bland annat quinoa och bönor, när jag har ett salladshuvud hemma ;)
 
Jisses vad jag blev sugen på sallad nu :P
 
Fast kväll blir det sista skvätten av färsen, haha! Tur att det är gott iaf ;)
 
 
 
Det här har jag börjat göra en del också - helvegansk banan och kakaosmoothie (mandelmjölk istället för komjölk då jag inte dricker det längre). Nyttigt och sååå gott! :D Behöver en lite bättre mixer dock. Har hittat en billig som jag tänkte försöka skicka efter så fort jag får CSN om några veckor ^^
 
 
Jag är för övrigt rödhårig nu igen :) Haha jag kan aldrig helt hålla mig borta från det :P Eftersom jag hade brunaktigt inan ser det (i rätt ljus) typ vinrött ut. Jag gillar det :D
 
 
När vi ändå är inne på det här med mat. Jag och Simon har bestämt att vi ska träffast lite nu och då och laga vegansk mat :) Umgänge + att då lär vi oss båda mer om det :D Det här var det första vi provade på, i lördags. Nån slags pasta och fakekycklingsås (på vegangrädde). med champinjoner. Det var såååååå gott. Så grymt mycket över förväntningarna gott var det. Åh längtar till jag är hemma i Stockholm någon gång, då ska jag bjuda er på det här!
 
 
Vet inte om det här är särskillt spännande men iaf. Jag har börjat göra en liten egen vegankokbok/samling av veganrecept-bok då jag försöker äta i stort sett helveganskt nu. Och vill inte sitta och ha bara samma typ tre maträtter att välja mellan, bara för att jag inte kan fler. Så jag gör så här så har jag massa att välja mellan :D Plus att jag ju har Djurens Rätts kokbok som även den är helvegansk + den innehåller superbra tips :)
 
Nu måste jag gå och fortsätta med tråkig juridikuppgift.
 
Ha det bäst!
 
 
/CH
 
 
 
 

RSS 2.0